Οι ετοιμασίες

Την επισημοποίηση της συνεργασίας ΕΜΑΕΤ – Μουσείου Ηρακλειδών ακολούθησαν πυρετώδεις ετοιμασίες. Τα εκθέματα της ΕΜΑΕΤ συγκεντρώθηκαν για έλεγχο και επισκευές σε χώρο που επελέγη και μισθώθηκε ειδικά γι’ αυτό τον σκοπό. Είχε ήδη προηγηθεί η παραγγελία κατασκευής σειράς εκθεμάτων για τη συλλογή του Μουσείου.

Το καλοκαίρι του 2017, ο χώρος αυτός μετετράπη σε εργαστήριο δημιουργίας, τα εκθέματα ελέγχθηκαν, επισκευάστηκαν άλλα κατασκευάστηκαν επί τόπου, δοκιμάστηκαν, φωτογραφήθηκαν, κινηματογραφήθηκαν και στο τέλος συσκευάστηκαν και ταξίδεψαν για το Πεκίνο.

Στην προσπάθειά μας, επιστρατεύθηκαν μια σειρά σημαντικών ανθρώπων. Οι καθηγητές Θεοδόσης Τάσιος,  Κλαίρη Παλυβού, η οποία επιμελήθηκε την έκθεση, Μανόλης Κορρές, Κυριάκος Ευσταθίου, Γιάννης Σειραδάκης, Ξενοφών Μουσάς, Stephen Miller, Γιώργος Καραδέδος στήριξαν επιστημονικά το γιγάντιο έργο. Οι Δημήτρης Μάρας, Μπάμπης Καρκατσούλης, Σπύρος Οικονομόπουλος, Ηλίας Σαρακασίδης, Κανέλος, Γιάννης Εξηντάρης, Ίσα Χότι προσέφεραν τη μελετητική τους εμπειρία, τις γνώσεις τους, την κατασκευαστική τους επάρκεια.  Το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, το  Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων, το ΑΤΕΙ Πειραιά, η Εφορία Ενάλιων Αρχαιοτήτων, ο Δήμος Σάμου, η κ. Γεωργία Καράκαλου δάνεισαν  εκθέματα για να ολοκληρωθεί η συλλογή. Η Ελένη Νομικού και η Φωτεινή Μπέλιου επέβλεψαν τη διαδικασία εδώ και στο Πεκίνο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Η Ιδέα Η Κίνα »