Η Κίνα

Τα εκθέματα συσκευάσθηκαν με προσοχή, φορτώθηκαν σε δυο μεγάλα κοντέινερ και ξεκίνησαν το ταξίδι τους από τον Πειραιά για την Κίνα, μέρες δεκαπενταύγουστου του 2017. Τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς, η ΕΥΡΗΚΑ έφτασε στο Πεκίνο ταυτόχρονα με την ομάδα μας από την Ελλάδα, την επιμελήτρια της έκθεσης κ. Κλαίρη Παλυβού, την υπεύθυνη για τον μουσειογραφικό σχεδιασμό κ. Φωτεινή Μπέλιου και τους τεχνικούς Γιάννη Εξηντάρη και Σοφία Παπαδοπούλου. Με την βοήθεια των Κινέζων συνεργατών μας, της Ελληνικής Πρεσβείας στο Πεκίνο και τη συμβολή των χορηγών μας, το Ινστιτούτο Έρευνας και Τεχνολογίας, την Daes στην ασφάλιση εκθεμάτων και την Hublot στην προσφορά δυο συλλεκτικών ρολογιών εμπνευσμένων από το μηχανισμό των Αντικυθήρων, ο αχανής βιομηχανικός χώρος των 1500 τετραγωνικών μέτρων  μετατράπηκε σε μια εντυπωσιακή παρουσίαση μερικών από τα λαμπρότερα τεχνολογικά επιτεύγματα του αρχαιοελληνικού πολιτισμού.

Τα εγκαίνια έγιναν την 1η Νοεμβρίου με πανηγυρικό τρόπο, παρουσία των ιδρυτών του Μουσείου, της Γραμματέως της ΕΜΑΕΤ, μελών της Ελληνικής Διπλωματικής Αποστολής, του προέδρου της Ακαδημίας Επιστημών της Κίνας, του επικεφαλής της Ομοσπονδίας Επιστήμων και Τεχνολογίας, του προέδρου του Μουσείου Επιστήμης και Τεχνολογίας του Πεκίνου και πλήθους εκπροσώπων ΜΜΕ.

Η έκθεση έμεινε στο Πεκίνο μέχρι τις αρχές του Μαρτίου. Στο διάστημα αυτό δεχόταν περισσότερες από 2.500 επισκέψεις ημερησίως και η ανταπόκριση του κόσμου ήταν συγκινητική. Το Πεκίνο ακολούθησε η Τζινάν, η πρωτεύουσα της επαρχίας Σαντονγκ και το εκεί Μουσείο Επιστήμης και Τεχνολογίας, με ανάλογη επιτυχία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Οι ετοιμασίες Η Ελλάδα »